Een internationale competitie die het concept High Tea naar een hoger niveau tilt.

In 2014 werd de Nederlandse editie van de Real High Tea Challenge gewonnen door Restaurant Vermeer in Amsterdam.

Typisch Nederlands

Sommelier Wesley Schipper en chef de parti Vilmos Dohnal wisten de jury te overtuigen met een eigentijdse ‘Typically Dutch High Tea’ met veel aandacht voor duurzame en lokale ingrediënten. Zo kwamen de honing, kleine groenten en specerijen uit hun eigen ‘urban garden’ en verwerkten ze onder meer duindoornbessen in hun verrassende gerechten.

Uitdaging koks

De wedstrijd is een eigentijdse benadering van - en een zoektocht naar - de ultieme high tea. Internationale chefs worden uitgedaagd het product thee en de gastronomische mogelijkheden te verkennen, begrijpen en toe te passen. Het is de bedoeling thee zowel als ingrediënt (tea inspired cuisine) en als combinatie te gebruiken (tea pairing). De gerechten worden gecombineerd met pure thee, theecocktails en theemocktails (tea mixology).

Grens verleggen

De competitie richt zich in Nederland op de culinaire professional die graag grenzen verlegt en een uitdaging ziet in het creëren van een unieke High Tea. Dilmah helpt hierbij door het delen van haar kennis van, en ervaring met thee. De World Association of Chefs (WACS), het Koksgilde Nederland en toppatissier Hidde de Brabander ondersteunen het evenement.
 

In het nieuwe magazine vindt je nog veel meer toffe weetjes over thee!