Een duik in het archief! Voor de 90e editie gingen we langs bij Henry Ford West Bloomfield Hospital: hotelfilosofie in de zorg.

Met het 100e magazine in het vooruitzicht brengen deze maand iedere dag een productie uit ons archief. Dit keer nemen we een kijkje in een ziekenhuis met gasten in plaats van patiënten. Waar de luxe eenpersoonskamers hotelkamers lijken. Het ziekenhuis heeft een wellness center, health coaches en verzorgt kookworkshops voor patiënten. Welk ziekenhuis dit is? Het Henry Ford West Bloomfield Hospital in Detroit.

Hotelfilosofie in de zorg

Het ziekenhuis is onderdeel van het Henry Ford Health System, een non-profit zorgorganisatie, bestaande uit zes ziekenhuizen in de staat Michigan. Het West Bloomfield Hospital is in het bijzonder gericht op wellness in plaats van illness. Hotelfilosofie in de zorg. Hier verblijven geen patiënten, maar gasten.

Moestuin van een miljoen

Een anonieme gulle gever doneerde een miljoen dollar aan het Henry Ford Health System voor de aanleg van een moestuin bij het Henry Ford ziekenhuis, om patiënten – maar ook mensen van buitenaf – gezonde, biologische producten te kunnen aanbieden. Er staat een kas op het terrein van bijna vijfhonderd vierkante meter groot en een even zo groot educatiecentrum – voornamelijk gericht op kinderen – waar een programma wordt aangeboden om obesitas te bestrijden. Het restaurant zit dagelijks vol met mensen van buitenaf.


 Bekijk hier de video over het Henry Ford West Bloomfield Hospital:

Wil je meer lezen uit het magazine met het thema 'Weg met bezit', waar dit item in stond?