3D printing is geen hype, maar realiteit. 21 april is de 3D Food Printing Conference in Venlo. Benieuwd naar de ontwikkelingen?

Restaurants serveren geprinte desserts, supermarkten zijn aan het testen met customized 3D-geprinte taarten en sommigen beweren dat er binnen twee jaar een 3D-foodprinter in elk huishouden is te vinden. Eén ding is zeker: deze snel ontwikkelende markt heeft een enorm potentieel.

Technolgie & toekomst

Echter, is veel onderzoek nodig om de hype te veranderen in realiteit. Welke bedrijfstakken zullen worden beïnvloed door de technologie? Welk voedselcomponenten kunnen worden afgedrukt in de nabije toekomst? En met welke aspecten moet rekening worden gehouden om de veiligheid van 3D geprint voedsel te garanderen?

3D printen in de voedingsindustrie

Op 21 april wordt er in Venlo de 3D Food Printing Conference gehouden. Een netwerkevenement voor iedereen die betrokken of geïnteresseerd is in 3D printen en de voedingsindustrie.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • 3D food printing in catering and gastronomy
  • Food printing: opportunities in long term care?
  • 3D Food Printing to improve the culinary practice for nutrition and pleasure
  • Voedselverwerking & design
  • Veiligheid
  • Businessmodellen en juridische kwesties

Voor wie is deze conferentie bij te wonen?

Toeleveranciers aan de voedingsmiddelenindustrie | agrarische industrie | leveranciers van hardware en software | foodonderzoeksinstellingen | beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg | horeca- en cateringprofessionals | trendwatchers | foodpreneurs | certificering en voedselveiligheidsinstellingen

Meer info:
www.3dfoodprintingconference.com