Geen alcohol drinken en toch verschil maken in de Chinese wijnwereld. Judy Chan maakte het mogelijk.

Vrouwen bekleden steeds vaker belangrijke functies in bedrijven. Op jonge leeftijd laten ze al zien hoe bekwaam ze zijn. Wij zijn voor girlpower en zetten een aantal vrouwelijke entrepreneurs in de spotlight waar de foodwereld niet omheen kan. 

Betere kwaliteit

Op 24-jarige leeftijd nam de Chinese Judy Chan het co-founded bedrijf van haar vader over: Grace Vineyard. Judy dronk toen zelf nog geen alcohol, maar wist toch de markt te doorbreken. De Chinese wijnmarkt werd gedomineerd door grote, door de overheid beheerde wijngaarden. Grace maakte een verschil door te focussen op kleinere hoeveelheden maar betere kwaliteit.

Vandaag de dag

Nu, twaalf jaar later heeft ze een restaurant geopend bij de wijngaarden en is ze de wereld van sparkling wijn en whisky aan het ontdekken. In de toekomst wil zij nog meer restaurants openen, maar ook het openen van wijnbars staat op de planning. Ook met de wijngaarden gaat het erg goed; zij produceert meer dan twee miljoen flessen wijn per jaar. Met deze snelle groei belooft ze toch de beste kwaliteit te blijven leveren, waarmee zij een gevaarlijke concurrent is voor grote bedrijven.

Meer lezen over vrouwelijke talenten?

Foto: Judy Leissner