Wat schotelt het restaurant in 2025 ons voor? @Gachatz geeft een voorproefje van zijn #foodtopia #trendreport2015

We vroegen vijf internationaal gelauwerde chefs Rene Redzepi, Massimo Botura, Grant Achatz, Jonnie Boer, Richard Ekkebus en Björn Frantzén naar hun toekomstvisie. Hoe zien ze het restaurant van de toekomst? Welke ingrediënten zijn er niet meer en welke moeten nog ontdekt worden? Wat hebben ze zelf bereikt in 2025? Grant Achatz - chefkok van Restaurant Alinea in Chicago - geeft al een voorpoefje van zijn foodtopia. Alle overige interviews zijn te bekijken in het Food Inspiration Trendreport 2015. 

 

Grant Achatz, Alinea

Grant Achatz is de voorloper van een nieuwe generatie Amerikaanse topchefs. Hij inspireert collega’s met een schat aan fantasierijke creaties en zet daarmee de culinaire wereld op z’n kop. In zijn driesterrenrestaurant Alinea in Chicago, serveert hij zijn viermaal per jaar wisselende Tasting Menu. Gangen worden geserveerd zwevend aan metaaldraad, op met graffiti bespoten betonstukken, of vanuit een houtvuurtje op tafel. Achatz’s doel is met zijn menu’s een emotionele band met de gast te creëren.