DNA-based diets: voedingsadvies op basis van jouw unieke DNA-code #menutrends #trendreport2015

Dat wat je eet ook een uitwerking op je lichaam en gezondheid heeft, is al lange tijd bekend. De trend voor de komende tijd is dan ook dat steeds meer mensen op zoek gaan naar gezonder eten.

DNA-based diets

De hulp die daarbij komt zijn DNA-based diets. In de VS kunnen consumenten tests laten doen en gebasseerd daarop dieet- en sportadviezen krijgen. Bedrijven als Newtopia, Genovive en Interleukin Genetics bieden deze gepersonaliseerde DNA-dieetplannen aan. Op basis van het DNA is te concluderen hoe een persoon reageert op vitaminen, mineralen, vetten en cafeïne. Wat blijkt volgens de analisten bij de bedrijven: ieder persoon heeft een eigen profiel. Voor de een wordt een glas versgeperste jus d’orange aangeraden, terwijl een ander vruchtensap juist moet mijden. De piramide kan richting prullenbak.