1 nov opent @rijksrestaurant met Hollandse meesters en een exotisch randje dankzij gastchefs, @margotjanse trapt af!

Het vernieuwde Rijksmuseum opent in fases. Na de commotie rondom fase 1, de immense populariteit van het vernieuwde museum en het enorme aantal bezoekers so far, is het nu tijd voor de afronding van fase 2. Eentje met een feestelijk culinair randje.

Met de heropening van de Philipsvleugel - de nieuwe tentoonstellingsvleugel - op 1 november, opent ook het nieuwe restaurant RIJKS®, onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk. Joris verkoos dit nieuwe avontuur boven zijn sterrenstatus bij restaurant Bridges.

Internationale gastchefs

Net als in het museum zijn de Hollandse meesters bij RIJKS® goed vertegenwoordigd. Neerlands trots schittert op de kaart, gecombineerd met exotische smaken die de Hollandse keuken door de jaren heen hebben beïnvloed. Dat het Nederlands product een prominente rol speelt bij het nieuwe restaurant, zie je ook aan de wijnkaart. Hierop alleen wijnen van Nederlandse wijnboeren en domeineigenaren.

Chefs Joris Bijdendijk, Wim de Beer en Jos Timmer zullen zich blijvend laten inspireren door exotische invloeden van internationale chefs. Ieder seizoen nodigt RIJKS® een internationale gastchef uit - zoals het museum doet met een gastconservator - die helpt bij het samenstellen van de nieuwe kaart. De eerste gastchef is de Zuid-Afrikaanse Margot Janse van restaurant The Tasting Room in Franschhoek. Lees meer over 'De beste chef van het Afrikaanse continent' in Food Inspiration magazine.

RIJKS® door Vermaat Groep

RIJKS® is een joint venture van Vermaat Groep en het Rijksmuseum. In tegenstelling tot het museumcafé - ook gerund door Vermaat - is het nieuwe restaurant ook toegankelijk voor niet-museumbezoekers. 

Neem hier alvast een kijkje in de keuken van RIJKS®

RIJKS®
Museumstraat 2
1077 XX Amsterdam
Tel: + 31 (20) – 6747 555
www.rijksrestaurant.nl