Blogger @dutchfooddesign over de paddenstoelenpolonaise in zijn huis. Voor hem even geen mycologie avonturen meer.

'Het is weer herfst! Dat betekent paddenstoelen! Sinds een aantal jaar is de paddenstoelentrend helemaal uit zijn voegen gebarsten. Schizofreen zie ik kaplaarskoppeltjes door het bos wandelen op zoek naar paddenstoelen. Ik zie een mevrouw Kaplaars vol enthousiasme een paddenstoel uit de grond rukken, dan rent ze vol trots - rode koontjes op de wangen - naar meneer Kaplaars, ‘kijk Henk, eekhoorntjesbrood!’. Henk is dus meneer Kaplaars… (zucht).

Bij het voorbij lopen van het stel zie ik dat ze een bosboleet heeft geplukt. Ik zal ze maar in de waan laten. Als ze vanavond voor hun gasten denken eekhoorntjesbrood met pasta te serveren kauwen ze gewoon lekker op bosboleten, denk ik bij mezelf. Ze zullen met zijn allen heerlijk de placebo-smaak van het eekhoorntjesbrood proeven. Lekker he, zelf geplukt, veel beter dan uit de winkel!'

Lees de hele blog van Nick hier.