In het kader van @wereldvoedsel organiseerde @YFM_U voor de tweede keer Van Riek tot Vork, @KarinEgberink was erbij:

'Op 16 oktober was het Wereldvoedseldag. Een dag om stil te staan bij de vraag wat voedsel voor ons betekent. [...] Om meer aandacht te vragen voor deze speciale dag zijn er in de twee weken voorafgaand aan 16 oktober door heel Nederland verschillende activiteiten georganiseerd. In Rotterdam werd een avond georganiseerd om stadsbewoners kennis te laten maken met de boeren uit de omgeving. In Groningen werden een ‘vistival’ georganiseerd om mensen uit de stad meer kennis te laten maken met vis uit de Waddenzee; want hoewel Groningen dichtbij zee ligt, eten weinig Groningers vis.

Vanuit YFM Utrecht waren we natuurlijk ook van de partij. Wij deden zelfs de kick-off! Op het binnenplein van de Universiteitsbibliotheek in de binnenstad dekten we een lange tafel met mooie borden, leuke glazen, kandelaars, bloemen en… foto’s van boeren.'

Lees de hele blog van Karin hier.