Geobsedeerd door eten. @danbannino legt de eetpatronen van beroemdheden op de gevoelige plaat.

Wat doe je als je niet alleen gefascineerd maar ook geobsedeerd bent door voedsel en het fotograferen ervan? De Italiaanse fotograaf Dan Bannino vond er de oplossing voor: hij fotografeerde een serie van stillevens. En niet zomaar een.

Hollywood dieet
In zijn fotoserie ‘still diet’ legt hij verschillende diëten van beroemdheden op de gevoelige plaat. Met zijn foto’s probeert Bannino de schoonheid vast te leggen van de beperking en onthouding van verschillende eetpatronen. Van Matthew McConaughey’s ‘Proteïne dieet’ met kip en eieren tot Kate Moss’ ‘Hollywood dieet’ waarin drank en sigaretten de hoofdrol spelen. Kijk en huiver!

Beyoncè Knowles – Master cleanse diet

Mariah Carey – Purple diet

Kate Moss – Hollywood diet

Gwyneth Paltrow – Strict detox diet

Matthew McConaughey – Protein diet

Bill Clinton – Cabbage soup diet

Simon Cowell – Life enhancing

Charles Saatchi – Eggs diet


Lord Byron – Romantic poet’s diet


Henry VIII – The banquet diet


Luigi Cornaro – Sober Life