Unplugged napret! Met fotos, blogs, bedankjes en alvast een vooruitblik op de volgende events #foodunplugged #fipioneers #fidays

Vijf dagen na Food Unplugged. De aftersun heeft z'n werk gedaan, de organisatie is weer een beetje bijgeslapen en alle oma's zijn inmiddels van de arm gewassen. Hoop ik! Was toch stiekem best een hardnekkige tatoeage hè?

Unplugged blogs
Wij kijken met heel veel plezier terug op een geslaagde eerste editie van Food Unplugged. Dankzij jullie! Wat een enthousiasme en energie kregen we van jullie terug, tijdens het event maar ook zeker erna. En nog steeds. Want naast alle foto's en ervaringen op Twitter, duiken er ook dagelijks blogs en reviews op. Hieronder een kleine selectie, voor als jullie er - net als wij - nog geen genoeg van hebben:

Tante Tip:
'De gemeente Ede is in 2014 Hoofdstad van de Smaak. Wablief? Ede? Niet Amsterdam of Rotterdam? Nee, Ede! Met als motto ‘Proeftuin op de Veluwe’ organiseert Ede het hele jaar smaakvolle activiteiten en zet hiermee de producten uit eigen streek in de kijker.' Lees meer...

More than mayo:
'We dronken heerlijke pure sappen, fermenteerden en bakten brood, luisterden naar Willem Treep en bezochten varkensboeren, bierbrouwers, bessenkwekers, bakkers, landwinkels, kaasmakers en nog veel meer.' Lees meer...

Ido (trendscout Rio):
'Met een volle maag gingen we daarna een workshop fermenteren in van fermentatie goeroe Christian Weij. Fermenteren is een van de meest gezonde manieren van conserveren van voedsel, omdat alle voedingsstoffen bewaard blijven.' Lees meer...

Unplugged overseas
En Food Unplugged ging overseas, met dank aan foodblogger Richard Tulloch:
'Participants, about 400 of us, were asked to arrive in the morning, bringing basic ingredients from their local area. Inner-city Amsterdam not being a noted food production area, the best we could rustle up at short notice was an assortment of vegetables from (shock, horror) a local supermarket.'Read more...

Bedankt! 

Foto's
Bekijk de Flickr stream voor alle foto's. Aan de aftermovie wordt nog hard gewerkt, die volgt zo snel mogelijk. Vergeet in de tussentijd niet mee te doen aan de winactie en win een cityguide van Barcelona! 

Video
Food Reporter was er ook bij en maakte een mooie terugblikvideo.

De Days
Wij maken ons alweer klaar voor de volgende events: de Days! Natuurlijk de Food Inspiration Days, maar ook de Talent Day en de Health & Care Day staan weer op het programma. En voor de early birds: de kaartverkoop is al gestart!