FRIS: Zo kan het dus ook. Veganistisch op niveau. We spraken met @VegaPopUp #foodinspiration

Zelf deinst chefkok Friedjof Kempenaar niet terug voor een stuk vlees. Toch viel het hem op dat, wanneer er een vegetarische bestelling doorkomt, er meestal een diepe zucht door de keuken gaat. Vegetarisch en veganistisch eten in restaurants staat op een laag pitje. En juist daar wil Friedjof met Vega Pop-up verandering in brengen.

Vleesch noch visch
Vega Pop-up organiseert door heel Nederland pop-up restaurants met kwalitatief hoge, modern en smaakvolle gerechten zónder dierlijke producten. ‘Wanneer je er tijd en energie in stopt zijn er prachtige dingen te maken zonder vlees’, zegt de jonge Rotterdamse chef. ‘Vegetarisch koken hoeft niet te stoppen bij een salade geitenkaas of gevulde paprika’.

De aftrap
De aftrap vond in april plaats in de Cruise Terminal aan de Maas in Rotterdam. Op het menu stond onder andere een heldere tomatenbouillon, geconfijte tomberries, basilicum gnocchi, zeekraal en gepofte quinoa. ‘Het was vooral zoeken naar de juiste methodes om de recepturen aan te passen’, zegt Friedjof.

Op zoek naar een nieuwe locatie
‘Onze intentie was om te kijken of er vraag naar de vegetarisch en veganistische keuken was.’ En dat bleek zo te zijn. De twee beoogde restaurantdagen waren zo snel uitverkocht dat Friedjof besloot er nog een dag aan vast te plakken. ‘We zijn nu op zoek naar een locatie in Amsterdam en in de toekomst zelfs naar een vaste plek voor ons restaurant.’

Een sfeerimpressie van Vega Pop-up in Rotterdam:

4x 'W'
Wie: Friedjof Kempenaar
Wat: Vega Pop-up
Waar: Vega Pop-up is nog steeds op zoek naar een nieuwe pop-up locatie in Amsterdam. Heb jij een idee? Laat het Friedjof vooral weten.
Website: www.vegapopup.com

- - -
FRIS is onze wekelijkse Friday Inspiration. In deze rubriek presenteren we een bijzonder fris concept, initiatief of start-up. De redactie selecteert objectief en onafhankelijk, maar tips zijn altijd welkom. Volg #foodinspiration.
- - -