Maak kennis met de food influencers van de moderne maatschappij. Wiens visie steun jij?

De een pleit voor biologisch en duurzaam eten, terwijl de ander betoogd dat we ons voedsel genetisch moeten manipuleren om de wereld te voeden. Verschillende visies, maar één gemeenschappelijk doel: zorgen voor een fundamentele verandering in de manier waarop we denken en omgaan met voedsel.

We kozen ‘No waste hero’ Tristram Stuart, ‘food urbanist’ Carolyn Steel, ‘slow food guru’ Carlo Petrini en Louise Fresco, voorvechtster van genetische modificatie.

Wereldvoedselindustrialisatie
De vader van de Slow Food Movement, zo wordt de Italiaanse Carlo Petrini ook wel genoemd. Vroeger was Carlo Petrini de internationale woordvoerder van de boeren. Hij kwam op voor het beschermen van de lokale voedselspecialiteiten tegen de wereldvoedselindustrialisatie.

Award
In 2013 ontving Petrini de Champion of the Earth Award van de UN. Deze award wordt ieder jaar uitgereikt aan mensen die een positieve en voelbare impact op het milieu hebben.

Elitair
Critici zijn van mening dat de beweging elitair is omdat het goedkope methoden van voedselproductie en –bereiding de rug toekeert. Petrini’s aanhangers zien de Slow Food benadering juist als goedkopere oplossing, doordat bespaard wordt op kosten van transport en chemische bestrijdingsmiddelen.

Bekijk hier zijn video:

Benieuwd naar de mening van de andere Food Influencers?
Bekijk hier het hele artikel in het magazine.