Hoe diabetesvriendelijk is jouw restaurant? Zucsu en @GaultMillau lanceren de eerste restaurantgids voor diabetici

Uit eten met diabetes is niet altijd een makkelijke opgave. Op maandag 2 juni wordt daarom de allereerste restaurantgids voor mensen met diabetes gelanceerd. Een gids met praktische tips en een lijst met Belgische en Luxemburgse restaurants met bijzondere aandacht voor diabetici.

Diabetesvriendelijk
De diabetesvriendelijke restaurantgids is een initiatief van Zucsu – een referentiecentrum voor voeding en diabetes – en de populaire restaurantgids GaultMillau. Restaurants worden gescreend op ‘diabetesvriendelijkheid’ en worden gerankt met één tot drie suikerklontjes.

Suikerklontjes
Wanneer een restaurant beschikt over de basiskennis van diabetes wordt dit in de gids aangegeven met één klontje. Het aanbieden van speciale gerechten voor diabetici krijgt twee suikerklontjes en wanneer het aantal koolhydraten van menu’s wordt berekend, verdient een restaurant drie klontjes.