Oude schuilkelders uit WOII worden een stuk minder eng wanneer ze getransformeerd worden tot underground farms.

In Londen is een oude schuilkelder, die tijdens de Tweede Wereldoorlog en mettertijd nooit in gebruik is genomen, omgebouwd tot een volledig functionele en bloeiende groenteboerderij. Zero Carbon Food is een onderneming met als doel het leven van Londenaren te verbeteren op het gebied van duurzame voeding. Dankzij hen groeien er bladgroenten en kruiden zonder het gebruik van zonlicht of potentiële leefruimte, bijvoorbeeld onder de grond.

Zero Carbon Food
De jaarlijks groeiende wereldbevolking vraagt om manieren van voedsel verbouwen die rekening houden met ons milieu over vijftig jaar. Door groenten energiezuinig tientallen meters onder de grond te verbouwen, wordt de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderd.

Net als bij PlantLab, een organisatie waar planten groeien in een gecontroleerde omgeving en zonder daglicht, bieden ze ook hier de planten enkel de nuttige kleuren uv-licht waardoor er geen licht verspild wordt en toch de optimale omstandigheden worden gecreëerd om op de meest moeilijke plekken kersverse groenten te kunnen verbouwen.