Er zijn verschillende mogelijkheden met bier-spijscombinaties. @WeekNLBier en @lucNxavier laten het zien!

Bijzondere bieren zijn in opkomst. Zo ook de bier-spijscombinatie. Om te laten zien dat bier en top cuisine een uistekende combinatie zijn serveerden Bolenius Restaurant en Hertog Jan eind januari een achtgangendiner waarbij elke gang werd geserveerd met een van de speciaalbieren van Hertog Jan. Chef-kok Robert Kranenborg, chef-kok Luc Kusters en Meesterbrouwer Gerard van den Broek lieten de aanwezigen zien en proeven dat er verschillende mogelijkheden zijn met bier- en spijscombinaties.

Week van het Nederlands Bier
De stichting Week van het Nederlands Bier heeft als doel Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van het Nederlandse bier. Ze organiseren verschillende evenementen, zoals bierproeffestivals, brouwerijdagen en de jaarlijkse Nederlandse bierweek. Deze week vindt plaats van 15 mei tot en met 25 mei 2014. Er zijn dan in het hele land verschillende activiteiten, bijvoorbeeld bierproeverijen, masterclasses en speciale bier & spijsmenu’s. Er zijn ook brouwerijdagen waar je je als brouwerij kunt inschrijven. Meer informatie is te vinden op hun website.

Eerder schreven wij al over een heel bijzonder bier, namelijk de Nederlandse trappist Zundert. Lees hier meer over onze ode aan trappist.