Koken op asfalt in de heetste stad ter wereld. @WWF doet het en maakt een indrukwekkend global warming statement.

Het WWF en reclamebureau ONIRIA/TWBA hebben hun handen ineen geslagen om in de hoofdstad van Paraguay - Asunción - op een bijzondere manier de opwarming van de aarde onder de aandacht te brengen. Het serveren van een ‘Global Warming Menu’ waarbij vlees en eieren worden bereid op een fornuis zonder gas of elektriciteit, in contouren geschilderd op het asfalt. Door de hitte van het asfalt kon eten worden bereid. Een aantal voorbijgangers kreeg de kans om het menu te proeven.

Heetste stad ter wereld
Asunción is op dit moment de heetste stad ter wereld, gevolgd door Paulo Afonso in Brazilië en Salto in Uruguay. In de afgelopen vijftig jaar is in Paraguay ongeveer zeven miljoen hectare bos verdwenen. Met het Global Warming Menu maakt het WWF een statement om aandacht te vragen voor dit probleem.