De Nederlandse keuken herontdekt door @DutchCuisine. Wij mogen trots zijn op onze identiteit.

Tijdens de Horecava werd door het Koksgilde de Dutch Cuisine gepresenteerd. Maar wat wordt hieronder verstaan? Patatje met of stamppot met worst? Dutch Cuisine is niet iets nieuws. Het is een keuken met een eigen identiteit die zich voortdurend vernieuwt en aanpast aan de tijdsgeest. Terwijl journalisten in het buitenland schrijven over Dutch Renaissance in de Nederlandse keuken, zijn de meeste mensen in Nederland onbekend met dit fenomeen.

Groenten in de hoofdrol
Dutch Cuisine is het nieuwe Nederlandse eten met verse groenten in de hoofdrol, vlees en vis zijn bijzaak. Onverwachte combinaties met regionale en internationale ingrediënten die naar de natuur smaken, puur en echt. Echt eten bestaat uit pure ingrediënten en dieren die diervriendelijk hebben geleefd. Niet alleen de biefstuk maar het hele dier. Een herontdekking van het eetbare dier van kop tot staart.

Chef-koks zoals Luc Kusters, Niven Kunz, Albert Kooy, Theo van Rensch, Hans Everse en Bas Cloo geven Dutch Cuisine een nieuw gezicht. Zij laten zien waar onze Nederlandse keuken rijk aan is. Dutch Cuisine wil een platform bieden aan alle koks in Nederland die deze visie uitdragen: bewuster, gezonder en lekker koken vanuit onze Nederlandse identiteit.