Restaurant @rubogstub in Kopenhagen doet niet moeilijk over kromme komkommers en andere zogeheten misfits.

Rub & Stub – afgeleid van het Deense ‘At spise rub og stub’ – betekent alles tot op de kruimel op eten. Rub & Stub is het eerste Deense restaurant dat kookt met afgekeurd voedsel. Niet omdat het over de datum is, maar omdat het valt onder de inmiddels bekende ‘culinary misfits’ of het niet thuishoort in het huidige seizoen. Alles wat gebruikt wordt, moet op. Het meenemen van je maaltijd in een doggybag is hier dan ook heel gewoon. De prijzen van de gerechten variëren, afhankelijk van wat supermarkten en bedrijven die dag bij Rub & Stub hebben afgeleverd.

Non-profit
Het restaurant wordt draaiende gehouden door medewerking van honderd vrijwilligers. Slechts twee werknemers worden betaald: de leidinggevende in de keuken en diegene die de vrijwilligers aanstuurt. De opbrengst van het restaurant gaat naar Retro, een ontwikkelingsorganisatie in Afrika. Deze video laat zien hoe het bij dit bijzondere restaurant in zijn werk gaat.