Deze diervriendelijke prullenbak voorziet dieren op straat van voedsel dat we normaal gesproken zouden weggooien.

De ‘Animal Friendly Trash Can’ is een nieuw soort prullenbak die bestaat uit twee delen, waarbij onverteerbaar afval in de afvalemmer bovenin kan worden gegooid, en er aan de onderkant een lade is waarin voedselresten kunnen worden achtergelaten. Het eten dat je normaal gesproken weg zou gooien, wordt op deze manier toegankelijk gemaakt voor dieren.

Red Dot Design Award
Jaarlijks wordt er wereldwijd 1,3 miljoen ton aan voedsel verspild, terwijl aan de andere kant dieren die op straat leven overlijden aan ondervoeding of vast raken in een prullenbak wanneer zij op zoek zijn naar voedsel. Een vijftal designers ontwierp deze prullenbak voor de Red Dot Design Award, een professionele wedstrijd voor design concepten en prototypes. Zij kregen voor dit ontwerp een eervolle vermelding.