Groenten bewaren in de koelkast is de normaalste zaak van de wereld. Maar doet het je groenten en fruit wel goed?

De oorspronkelijk Koreaanse Jihyun Ryou, afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven, heeft 'Save food from the fridge' ontwikkeld. Een project waarbij groenten op een bijzondere manier bewaard worden, namelijk aan de muur. Jihyun houdt hierbij rekening met de temperatuur, omdat groenten ook te koud bewaard kunnen worden. En met de stand van de groente, groenten verliezen energie wanneer zij liggen worden bewaard, omdat dat niet de natuurlijke stand is waarin ze groeien. En wist je al dat de gassen die vrijkomen bij het rijpen van appels ervoor zorgen dat aardappels - als je die erbij legt - langer goed blijven?

Ontwerp
Het systeem waarin Jihyun haar groente bewaart, bestaat uit hout en/of glas en hierbij wordt alleen water of zand gebruikt om het te optimaliseren. Buiten dat het goed is voor je groenten en fruit, ziet het er ook nog eens heel strak uit. In de video hieronder legt Jihyun precies uit hoe het werkt. Steeds meer mensen raken enthousiast van haar ontwerp, zo bood TEDx haar laatst ook een podium. Wat denk jij ervan, zou jij je wortels ook aan de muur hangen?