Afgelopen maandag gingen we met de #fipioneers naar Texel. Lees hier de terugblik!

Meer dan tachtig Food Inspiration Pioneers trotseerden maandag 4 november de Waddenzee. Tijdens de ‘Deadliest Catch’ gingen we op zoek naar de lokale specialiteiten van Texel, díe producten proeven waarop de eilandbewoners met recht zo trots zijn.

Garnalenkotter
De overtocht naar Texel duurt normaal niet zo lang, binnen een kwartier kun je aan de overkant zijn. Snel, maar niet zo spannend natuurlijk. Daarom gingen wij mee op een kotter, met garnalenvissers. Onderweg moesten wel de handjes uit de mouwen, er moest gevist worden. Althans, bij het vissen hadden de mannen weinig hulp nodig. Pas toen de vangst binnen was, werd onze hulp op prijs gesteld: helpen met pellen en opeten. Dat pellen bleek zo makkelijk nog niet, maar dat opeten ging prima. Niets zo lekker als een verse Hollandse garnaal, direct uit zee.

Texels lam
Eenmaal op het eiland proefden we een aantal heerlijke Texelse biertjes bij Hans Glansdorf in café de Kombuis. Peter Bongaards leerde ons kokkels te openen en – levend – te eten. Bij De Smulpot genoten we van nog meer Texelse specialiteiten als wijn, likeur, chocolade en Texels lam, die gepresenteerd werden door de lokale ondernemers. 

Deadliest Catch, the movie
Rainier stapte aan boord met zijn camera. Benieuwd naar de beelden? De video is te zien in het aankomende Food Inspiration Magazine. Hieronder de foto's en het social-mediaverslag van de dag op Texel.