Jonge twintigers organiseren een nieuw fenomeen het zondagmiddagfeest. Feesten op klaarlichte dag. Het Nieuwe Uitgaan

Niet meer feesten in dure discotheken tot diep in de nacht. Volgens Vitalsounds - een Belgische organisatie die zich richt op veilig uitgaan - zoekt de huidige generatie naar een nieuwe innovatieve manier om te feesten. In Gent vinden we hiervan een voorbeeld terug: Treehouse open air.

Emile de Schryver en Orrin Kastelijn - jonge twintigers – organiseerde afgelopen jaar al tweemaal dit openbare feest. Zij doen dit op bijzondere locaties rondom Gent. 'Het aanbod in Gent is duur, beperkt en altijd hetzelfde', zeggen de twee. 'Wie dat nog aantrekt zijn vrijgezellenfeesten uit de rand rond Gent, niet de jeugd. Wij willen iets specialer, exclusiever. Maar dan niet in de vorm van champagne en oesters, maar door originele drankjes en straffe locaties. Of door op zondagmiddag te beginnen feesten. Voor ons is dat een sociale kwestie. Wij gaan op zoek naar locaties in achtergestelde buurten, in leegstaande panden, en we rekenen democratische prijzen. Dit zijn crisistijden. Wij worden constant om de oren geslagen met doemberichten over onze eigen toekomst. Daarom leven we ons leven heel erg in het nu. Er heerst een je m'en fous -mentaliteit onder veel jongeren. En die feesten op zondag reflecteren dat. Wij leven zoals we het willen.'