Een overzicht van interessante foodapps die Food Inspiration deze maand tegenkwam: de FI app-gids deel 2

Cover

Nieuwe betaalmethodes hebben steeds meer kans van slagen door de huidige technologie. Zo ook in de horeca. Cover is een restaurant betaalapp die bezoekers met één klik hun gerecht laat afrekenen. Hoewel Cover nu alleen beschikbaar is in New York, zal het de komende maanden flink gaan uitbreiden. Bekendere allround spelers zijn bijvoorbeeld PayPal die vorige maand de Beacon introduceerde, een klein apparaat dat via Bluetooth synchroniseert met je smartphone, en Google Wallet. Allemaal digitale manieren om te kunnen betalen via je telefoon.

Urbanfruit

In het Nieuwe Nu zijn peer to peer netwerken steeds belangrijker. Geen tussenspelers meer, de boer verkoopt zijn groenten weer direct aan de restaurateur bijvoorbeeld. Urbanfruit is een Amerikaanse app waarmee mensen hun oogst kunnen verhandelen. Heb je bijvoorbeeld een kist appels over van je miniboomgaard, dan kun je die te koop aanbieden. Een plaatselijk restaurant zou deze appels - met behulp van de app - rechtstreeks kunnen kopen.

Zagat

We hebben al eerder gezien dat Google zich bezighoudt met gezonde eetpatronen zowel binnen hun eigen bedrijf als daarbuiten. Google introduceert de app Zagat, op het eerste opzicht een recensie-app waarbij mensen restaurants kunnen beoordelen. Ga je verder kijken dan zie je dat ze ook dagelijks een dosis inspiratie bieden, en creëren hiermee ook een platform. Niet direct aandacht voor gezond eten, maar wel voor goed eten. Zagat lanceerde de app enkele maanden terug toen er nog slechts negen Noord-Amerikaanse steden konden worden geraadpleegd. Nu zijn ze bezig om meer dan vijftig steden - zowel nationaal als internationaal - te genereren in de app. London is bijvoorbeeld de eerste overzeese stad die nu al te raadplegen is.

Spinach

Het is al een tijdje een trend dat we steeds gezonder eten, maar met behulp van de app Spinach zul je daarnaast ook groener eten. Ze leveren een positieve bijdrage om fitter en vitaler te worden, zonder een health freak van je te maken. Tips en recepten zijn ingedeeld in drie categorieën: kinderen, mannen en vrouwen, waarbij zowel ontbijt, lunch en diner de aandacht krijgen. Met deze tips en recepten hoef je niet drastisch je manier van leven om te gooien en bijvoorbeeld 100% glutenvrij te gaan eten, maar ontwikkel je langzaam maar zeker een gezonder eetpatroon.

Tablebooker
In de Verenigde Staten zijn al een aantal apps op de markt waarmee je kunt zien in welk restaurant er nog lege tafels zijn, vaak ook nog eens met korting te reserveren. In België hadden ze nog geen app daarvoor. Tablebooker is de eerste app die actueel laat zien waar nog een vrije tafel beschikbaar is, om daarna gelijk een reservering te plaatsen. In Nederland kennen we Couverts al, een - nog steeds - groeiende organisatie die reserveringen bijhoudt van honderden restaurants.