Nog twee weken World Food Festival, kom alles te weten over ambachtelijk ondernemen bij Concept of Life.

De laatste twee weken World Food Festival zijn ingegaan. Van 18 september t/m 27 oktober staat Rotterdam in het teken van Food. Door de stad verspreid vinden verschillende evenementen plaats met het Future Food House als centraal punt. 

In dit glazen hart van het evenement vind je onder andere Piet Hekker en Karel Goudsblom met Concept of Life. Zij bakken brood en beleggen dit brood met de leftovers van de Rotterdamse markten om het vervolgens aan het publiek aan te bieden. Hiermee geven zij het antwoord op de massaproductie van het huidige voedselsysteem. Kleinschaligheid. 

Ambachtelijk ondernemen
Het uitgangspunt van Hekker en Goudsblom is het publiek het ambachtelijke van brood en bakken te laten zien. Hun opstelling is een kleine bakkerij waar je vanaf het maken van het deeg het hele proces kunt zien. Ambacht en ondernemerschap, daar gaat het om.

In het Future Food House wordt op dinsdag tot en met zondag gebakken, gekookt en verkocht. Meer weten over het World Food Festival? Bekijk deze video: