Crowdfunding project +Pool gaat twee miljoen liter water per dag zuiveren.

+Pool is een duurzaam ontwerpproject, ontwikkeld door architectenbureau Family en het ontwerpbureau Playlab, dat een gigantisch filtersysteem vermomt als een zwembad. Wat aan de buitenkant lijkt als een drijvend zwembad, dient eigenlijk als groot filtersysteem van de wateren in New York’s East River. Het doel? Twee miljoen liter rivierwater per dag zuiveren.

Twee jaar geleden verscheen het eerste project op de crowdfundingsite Kickstarter. Binnen zes dagen werd de benodigde $25,000 opgehaald en konden de eerste testen van start gaan. De initiatiefnemers zijn in juni opnieuw een crowdfundingactie gestart om $250,000 op te halen voor het creëren van een testzwembad.

Goed nieuws
Op 12 juli stond de teller ineens op $250,000. Dit betekent dat ze verder kunnen met het verwezenlijken van hun droom. 

Zullen we over een paar jaar ook kunnen zwemmen in schoon water uit de Amsterdamse grachten?