In je eentje uit eten, zielig toch? Bij pop-up restaurant Eenmaal helemaal niet!

Een restaurant met tien kleine tafeltjes en slechts plek voor tien personen. Tien eenpersoonstafels dus. Voor mensen die graag alleen eten of voor wie nieuwsgierig is naar de ervaring van alleen uit eten gaan.

Want vaak worden mensen die in hun eentje in een restaurant zitten toch als zielig of eenzaam bestempeld. ‘Ach kijk nou...’ Maar meestal is medelijden helemaal nergens voor nodig.

Alleen zijn in het openbaar, bijvoorbeeld in kroeg of restaurant, wordt vaak als ‘vreemd’ of ‘zielig’ bestempeld. Dat stigma wil bedenker Marina van Goor doorbreken met pop-up restaurant Eenmaal in Amsterdam. Het eenpersoons restaurant gaat 27 juni open, om te beginnen voor drie dagen. Wel even reserveren, want het zit gauw vol.