Biologisch afbreekbaar plastic omgetoverd tot tijdelijke bar of hotelkamer.

De KamerMaker is werelds eerste verplaatsbare 3D-printer die gehele kamers met een maximale afmeting van 2 bij 2 meter en 3,5 meter hoog kan printen. De printer gebruikt biologisch afbreekbaar plastic afkomstig van maïs. Een goede manier om je afval een nieuwe functie te geven toch?

Onder andere het delen van kennis over het recyclen van plastic producten was een aanleiding voor de DUS architecten om samen met Ultimaker LtdFablab Protospace, Open Coop en verschillende vrijwilligers dit initiatief te starten. 
 
Deze zomer zal KamerMaker zich bezighouden met het realiseren van een ‘reception room’. Volg het project via de website van KamerMaker.
 
De KamerMaker is een uniek project dat oneindig veel bouwmogelijkheden heeft. Wel is het project ontzettend duur en is het daarom onafhankelijk verbonden en afhankelijk van investeringen en vrijwilligers. 
 
Van sieraden tot bloedvaten, van chocola tot auto-onderdelen, bijna alles kun je 3D printen. En volgens kenners doet iedereen ’t straks gewoon thuis. Wat ga jij printen?