Dit keer niet ontspannen in de sauna, het zwembad of tijdens een massage, maar in een Texels wolbad!

Dat Texel een echt schapeneiland is blijkt wel uit de verhouding tussen schaap en inwoner; zo’n 18.000 schapen en 14.000 mensen. Het Texels schaap – de Texelaar – is een ras vooral bekend om zijn vleeskwaliteit; een delicatesse volgens velen.

Op Texel is de traditie van het ‘wolbad’ nieuw leven ingeblazen. Deze oud-Texelse behandeling met Texelse schapenwol dat vroeger diende om de koude winters door te komen, maakt nu onderdeel uit van het welness-concept ‘Woolness’. Het concept is ontwikkeld door de op Texel geboren en getogen Marianne Langeveld en schapenhoudster Ans Kikkert. In juni is de nieuwe activiteit van start gegaan bij familiebedrijf Hotel Texel. Hier krijg men een welnessmiddag met een echt Texels tintje.  

Het ruwe schapenwol wordt eerst gekamt en gewassen. Bang dat de wol kriebelt hoeft men niet te zijn; de structuur van de Texelse schapenwol is prettig zacht en bevat zuiverende stoffen. Bovendien werkt de wol isolerend, maar ademt het ook. De natuurlijke warmte wordt als heel plezierig ervaren, vertelt mede-initiatiefneemster Marianne Langeveld.

Behalve de sauna, duik in het zwembad, massage of schoonheidsbehandeling kan je in Texel dus ook genieten van een Woolness behandeling. Wie gaat er mee?