Social dining als voorbeeld van hippe en succesvolle aanschuiftafels #trendreport2013

Uit eten ga je met vrienden of familie. Maar een vorkje prikken met interessegenoten die je nog niet kent? Het kan met Social Dining. In meerdere steden kun je aanschuiven bij lange, gezellige tafels in restaurants. De formule is simpel: belangstellenden tekenen via de website in op een diner met een meergangen-keuzemenu. Op de websites is te zien bij welke restaurants al etentjes gepland staan, aan welke thema’s of interesses die zijn gekoppeld en wie er al hebben gereserveerd. Zo kun je aanschuiven bij totaal onbekenden aan tafel en met hen socializen.

In Amerika is social dining ongekend populair, de opmars in Europa is langzaam gaande. Zo organiseerde Basement 9 in Salsburg verschillende succesvolle sessies. Ook in Nederland zijn de eerste stappen gezet.  Afrekenen gaat via een betalingssysteem dat aan de website is gekoppeld. In het restaurant hoeven alleen de drankjes rechtstreeks afgerekend te worden.

foodtrends horecatrends trendreport food trends trendreportfood