Feasting with Bompas & Par; een extreem feestelijk kookboek

‘Dit kookboek is harig en gespierd en bevat onderzoek naar zelfontbranding, glitterham, fallische ijssculpturen, feesten in de geschiedenis, recepten voor 8 tot 33.000 mensen en verrassende drankjes van Aleister Crowley.’

Bompas & Parr staan bekend als Jellymongers; een creatief duo dat grenzen durft te verleggen in de foodwereld. Voor dit kookboek werkten zij samen met onder andere vijf fotografen, twee illustratoren, een pyrotechnicus, een slangenbezweerder en een gasexpert.  Toch zijn de meeste recepten bereid met alledaagse ingrediënten en zijn ze eenvoudig te maken. In het boek vind je recepten voor knolselderijremoulade, gerookte paling, slakken en kauwgom; het is een grote bron van inspiratie voor elk feest.

Om maar aan te geven hoe Bompas & Parr te werk gaan, is er het verhaal van de studio; toen zij een studio huurden om te fotograferen voor het kookboek, werkte de studio na hun bezoek meteen het algemene huurcontract bij. Iedereen die de ruimte gebruikt moet voortaan vooraf waarschuwen als er naaktheid, levende dieren of explosieven aan te pas zullen komen.
Bompas & Parr propten dit allemaal in een enkel kookboek. Bijzonder leesmateriaal, lijkt ons.

Feasting with Bompas & Parr is hier verkrijgbaar.