Je Facebook updaten met je vingerafdruk

Het Ushuaïa Ibiza Beach Hotel is goed bezig op het gebied van technologie. Al eerder kon je betalen in het hotel met je vingerafdruk door middel van Paytouch. Nu kun je ook je Facebook pagina updaten dankzij je vingerafdruk.

Hoe het werkt?
In 2011 is het updaten van je Facebook status gelanceerd. Hierbij kregen de gasten een RFID-bandje waarmee je in kan loggen op je Facebook account.
Per volgend jaar worden de bovenstaande twee technologieën gecombineerd. Door het hele hotel komen touchscreens te staan waar je met je vingerafdruk je status kan updaten, foto's kan maken, je locatie updaten of het evenement liken die het hotel organiseert.

Onderstaande video legt de techniek uit.


Wordt betalen en inchecken met je vingerafdruk een nieuwe trend en hoe denk jij over het 'vrijgeven' van dit soort persoonlijke informatie?