Voor een dag je eigen restaurant op Restaurant Day.

In de trend 'Anders denken' en pop-uprestaurants hebben wij de Restaurant Day ontdekt. De achterliggende gedachte van dit evenement is samen eten en nieuwe mensen ontmoeten. Iedereen mag meedoen, je kunt voor een dag je eigen 'restaurant' openen. Je mag zelf bepalen wat je verkoopt en waar je de gerechten verkoopt. Verkoop bijvoorbeeld soep in het park, of verkoop taart vanuit je huiskamer.

Restaurant Day is vorig jaar ontstaan in Helsinki door drie vrienden. Zij waren gefrustreerd door alle regels die er zijn voor het openen van een restaurant. Daarom besloten zij een onofficieel restaurant voor een dag te openen. Dit idee sloeg aan en sindsdien wordt Restaurant Day verschillende keren per jaar georganiseerd, zowel in Finland als daarbuiten. Dit jaar, op 17 november 2012, vindt het evenement plaats in Amsterdam en Utrecht.

Bekijk de film over Restaurant Day

www.restaurantday.org