Food Inspiration Days 2012 fotoblog

 

Fotoblog Food Inspiration Days 2012 #fidays

Let's rock & roll. Dit is het fotoblog van de Food Inspiration Days 2012. Een dag vol inspiratie uit de wereld van de food en hospitality. De nieuwste trends en concepten van over de hele wereld, een wereldprimeur en een prachtige collectie van inspirators komt voorbij. De presentatie van de Food Inspiration Days is in de vertrouwde handen van onze gitaar spelende trendwatcher Hans Steenbergen.

Rocken in het Evoluon!

We gaan met Hans op reis in de wereld van trends en bijzondere concepten. Zo arriveren we in het Ace hotel in New York waar Hans gitaar speelt op zijn kamer en in het Marina Bay Sands in Singapore. Waar luxe buffetrestaurants en een zwembad op de 56ste verdieping de blikvangers zijn. Natuurlijk Noma in Kopenhagen maar ook Parijs, Hamburg en de Starbucks ski-thru komen langs.

Andre Amaro inspireert op geheel eigen wijze. Op zijn sokken, met een petje op. Opvallende uitspraken 'ik heb momenteel meer alcohol dan bloed in mijn lichaam' en 'als mensen iets niet snappen, noemen ze het apart. Andre Amaro #gewoonomdathetkan is zijn filosofie.

Dan de wereldprimeur; een 3D food printer waarbij live on stage een 'machine merengue' wordt gemaakt.

De 'machine merengue' is droog en smaak moet nog gestuurd worden, aldus Hans Steenbergen. Maar wel heel spannend en innovatief.

 

Leave your ego behind!

De gasten hebben hun ego in de garderobe achtergelaten.

Nils Roemen schudt de zaal wakker met #durftevragen. Een goed verhaal over de 'Estlandse schoonmaak case'. In Estland hebben mensen zich georganiseerd, zonder formeel bedrijf, om de vervuilde bossen schoon te maken. Voor de speeddates straks, vraagt Nils iedereen een wensenlijstje te maken. Hij daagt iedereen uit om te vragen 'wat je wilt in plaats van wat je doet'. Pas als je durft te vragen wat je wilt, kunnen en gaan mensen je helpen.

  

 

TRENDING TOPIC IN NEDERLAND MET DE FOOD INSPIRATION DAYS 2012 #fidays

Speeddaten en lunch op de vier inspiratie boulevards waar alle partners en vrienden van Food Inspiration zich presenteren.

 

Het gouden ei amuse van restaurant De Nieuwe Winkel. Eigenaar Emile van der Staak kiest voor 'meerwaarde door afwijkende keuzes'.

 

Gastronomixs is een ideeen- en kennisgenerator. De oprichters en 'Gastronauten' Inge Meijs en Jeroen van Oijen "recyclen" kennis om daarmee de culinaire wereld te veroveren. Boerenkoolchips en een eetbare puzzel van pina colada is wat de gasten straks bij de borrel geserveerd krijgen. Die foto's zul je ongetwijfeld terugzien in de speciale editie van Food Inspiration Magazine die woensdag 24 oktober online staat.

 

Het Food Inspiration jaarboek 2013 is ook weer gelanceerd. Dit jaar een online versie voor desktop en iPad.

Het laatste 'woord' is voor Anna, onze Chief Pioneer Officer. Wil je lid worden of weten wat de leukste club mensen beleven op het gebied van food en hospitality, kijk dan bij de Pioneers op onze website.

Woensdag kun je nog een keer (na)genieten, dan verschijnt de speciale editie van het Food Inspiration Magazine

Iedereen bedankt voor de online en offline aanwezigheid en we zien jullie graag weer bij de Food Inspiration Days 2013!