Fastfood van een sterrenchef en ook nog eens gezond, klinkt bijna onmogelijk. @DavidChang laat zien hoe én waarom!

Gezonde fastfood van een sterrenchef. Je vraagt het, David Chang draait het. Naast Maple - dat hij samen met vennoot Soa Davies Maple oprichtte - heeft hij ook nog een culinair labo waar hij met voedingswetenschappers fermentatieprocessen ontleedt. Fermentatie, of in zijn woorden, “the machinery of flavour”.

Meer diversiteit

Zijn onderzoek naar fermentatie is gekomen uit aanklacht tegen de kookwereld die volgens Chang bevolkt wordt door jonge, onzekere chefs die meteen willen scoren en dan maar een gerecht van een topchef kopiëren. Dankzij zijn fermentatie wil hij net meer smaakdiversiteit brengen en de eigenheid van het product beklemtonen. Met de slagkracht die hij ondertussen in al zijn verschillende segmenten heeft, is Chang ervan overtuigd dat hij een echte invloed kan uitoefenen op hoe en wat mensen eten.

Benieuwd naar onze heroic chefs?