Gare Du Nord is een succes. Ondernemer Hans Kervezee stoomt door naar nieuwe steden. Help mee!

Vertrekpunt Rotterdam

Het eerste veganistische restaurant annex kookstudio staat nu twee jaar met succes op de rails in Rotterdam. Maar daar blijft het niet bij. Hans Kervezee wil veel meer mensen - kinderen en volwassenen - laten kennismaken met biologisch plantaardig eten. Op naar de volgende stations.

Koken tegen obesitas

Hans vertelt: ‘Na 21 jaar ondernemerschap in uiteenlopende branches kwam ik - met behulp van een fikse ziekte - op een punt dat ik me afvroeg in hoeverre mijn werk bijdroeg aan een betere wereld. Ik belandde in de Agniesebuurt in Rotterdam en las dat daar de meeste kinderen met obesitas van Nederland woonden. Daarop startte ik vijf jaar geleden met de opzet van een kookstudio waar kinderen uit het basisonderwijs plantaardig leerden koken. Om dit te bekostigen gaf ik kookcursussen voor groepen en bedrijven.’

Als een tierelier

‘Drie jaar later breidde ik uit met restaurant Gare du Nord om deze manier van eten nog verder te verspreiden. Inmiddels is het restaurant een sociaal-culturele broedplaats. De mix van winstgevende commerciële activiteiten (restaurant en kookstudio) en een sociaal programma (kinderkookles, participatie buurtbewoners en buurtevenementen) werkt als een tierelier.’

Internationale interesse

‘Het succes en de grote interesse uit andere gemeenten - zelfs uit London, Gent en Frankfurt - maakt dat we binnen zeven jaar willen uitbreiden naar vijftien andere Nederlandse steden. Iedereen - en zeker ook kinderen - moet de kans krijgen te ervaren dat heerlijke en gezonde voeding ook zuiver plantaardig kan zijn.’

Nog beter sociaal programma

‘In elk van de steden willen we twee treinstellen elkaar plaatsen. Een voor de kookstudio en de ander voor het restaurant. Onderdeel van de nieuwe vestigingen wordt een sterk verbeterd sociaal programma. Om het tot een succes te maken, hebben we investeerders nodig. Participeren kan op verschillende manieren: tegen een zeer gunstige rente geld te lenen, of door het kopen van aandelen in vestigingen.’

Get in touch

‘Ik neem de verschillende mogelijkheden graag in een persoonlijk gesprek met geïnteresseerden door. Laten de wereld iets mooier maken!’ Kom in contact met Hans Kervezee, stuur hem een mailtje