Een onschuldige slagerij die uitgroeide tot volwaardig vleesrestaurant. Osso is meer dan een gangbare boutique butcher.

Achter de glazen toonbank is een jonge man bezig met het aansnijden van een immens karkas. Bij boutique butcher Osso Carnicería & Salumeria in een van de buitenwijken van Lima maakt slager Renzo Garibaldi de dienst uit.

Vlees uit het vuistje

Maar het is dat wat achter in de zaak gebeurt wat Osso anders maakt dan de gangbare boutique butcher. Hier, aan slechts één grote houten tafel, organiseert Renzo exclusieve tasting-diners voor maximaal acht gasten per keer. Een paradepaardje voor alles dat Osso te bieden heeft. Van gerijpt varkensvet en tartaar die aan tafel wordt bereid, tot rib-eye met een rijping van soms wel zestig jaar. Regelrecht van de houtgestookte grill die zich achter de tafel bevindt. En zonder bestek, want bij Osso wordt alles met de handen gegeten.

Chef’s table

Waar de plek achter in de slagerij oorspronkelijk werd gecreëerd als onschuldig idee om vrienden uit te nodigen om het overgebleven vlees te verorberen, verzorgen Renzo en zijn personeel tegenwoordig zo’n 230 diners per jaar aan mensen van over de hele wereld. Een restaurant met 38 zitplaatsen, grenzend aan de slagerij, was een logische vervolgstap.

Maak kennis met meer hotspots in de Peru-editie van het Food Inspiration Magazine.