Dit Thaise restaurant veranderde in een paar klikken in een duistere crime scene. @StevenAchiam #deadandfermented

Dead & Fermented is een kookboek dat anders is. Uiteraard staan er recepten in, maar met de setting en de look & feel hebben de makers flink gepionierd. Geen studiofotografie van mooie bordjes, maar duistere reportagefotografie waarbij het restaurantpersoneel de hoofdrol speelt in een geënsceneerd misdaadonderzoek.

De Deense fotograaf Steven Achiam http://www.stevenachiam.com kreeg om Dead & Fermented te maken volledige toegang tot het Thaise restaurant Kiin Kiin van de Deense chef Henrik Yde om een zeldzame glimp van het dagelijks leven in een professionele Aziatische keuken op te vangen.

Moordonderzoek

Historische foto’s van een misdaadonderzoek gemaakt door de Japanse fotograaf Watabe Yukichi vormden de inspiratie voor het kookboek. Watabe was in 1958 betrokken bij een bizar moordonderzoek in Tokio. De politie vond een door zoutzuur verminkt mannelijk lichaam zonder penis en met een aantal vingers minder.

Bekijk de fotoserie en lees meer over Dead & Fermented in de nieuwe pioneer-editie van het Food Inspiration Magazine.