Wat is het geheim van het grote succes van neo-bistro @leCHATEAUsimple?

Martijn Luinstra en Virginie Maes hebben ervoor gekozen om met hun neo-bistro Le Chateau Simple terug te gaan in aantal couverts, af te zien van personeel, de menukaart te verkleinen en in te korten op hun openingstijden. En met succes…

Plat du jour

Jarenlang hield Martijn zich bezig met topgastronomie. Maar dat hoeft van hem niet meer. Simpele dingen lekker maken, daar gaat het hem bij Le Chateau Simple in het Belgische Sint-Gillis om. Gasten kunnen kiezen uit twee voorgerechten en twee hoofdgerechten, waarvan er altijd één van de twee vegetarisch is. Maximaal twee dagen achter elkaar staan dezelfde gerechten op de kaart, want iedere dag gaat Martijn op zoek naar nieuwe ingrediënten voor zijn gerechten. Voornamelijk seizoensgebonden en het liefst van producenten uit de streek.

Te veel personeel

Hun concept is zo uitgedacht dat Martijn & Virginie de zaak met zijn tweeën kunnen runnen, zonder personeel. Enerzijds omdat het stel op die manier meer vrije tijd heeft, zich geen zorgen hoeft te maken om personeel, en zich bezig kan houden met hun sociale leven. Anderzijds omdat het personeel vandaag de dag volgens Martijn niet meer te betalen is. ‘Een nieuw concept, geen personeel, minder zorgen en meer met het vak bezig’, aldus Martijn. 

Meer weten over Le Chateau Simple?