Claus Meyer zet in Kopenhagen de nieuwe standaard: lokaal en vers of anders niets.

Een restaurant van onder andere entrepreneur Claus Meyer, dat belooft veel goeds. Samen met zijn souschef van Noma, Jesper Kirketerp, opende hij restaurant Radio aan het water van Kopenhagen.

De kunst van groenten

Het menu bestaat, hoe kan het ook anders met Claus Meyer als eigenaar, voornamelijk uit groenten. En daarvoor haalt Claus zijn groenten uit een stuk land van twee hectaren, net buiten Kopenhagen. Dit land wordt al 20 jaar biologisch beteeld en dit levert meer dan 80 verschillende gewassen op.

Lokaal en vers is de standaard

De vis die gebruikt wordt in het restaurant komt rechtstreeks van lokale vissers en het vlees wordt geleverd door lokale boeren. Enkel lokale en verse producten dus. Hier proef je de typische Nordic cuisine.

Wil je meer lezen over inspirerende concepten langs de Noordzee?