The Mill in San Francisco is een ruige bakkerij, gecombineerd met een mooi koffieconcept: Fourbarrel coffee. Pure ambacht.

Het is bijna feest! Er wordt hard gewerkt aan de 100e editie van Food Inspiration Magazine. Omdat we in de afgelopen jaren al zoveel moois hebben gemaakt, willen we dit materiaal graag nog eens in de schijnwerper zetten. Daarom iedere dag een mooie productie uit het verleden. Dit keer nemen we je mee naar San Francisco, naar bakkerij The Mill.

Ruig en stijlvol

Bakkerij The Mill in San Francisco is een ruige bakkerij, stijlvol gecombineerd met een mooi koffieconcept: Fourbarrel coffee. Graan voor het brood wordt ter plekke gemalen en de koffiebonen in de zaak gebrand. Voorin veel lege vierkante meters, voor de dagelijkse rijen mensen. Pure ambacht door jonge ondernemers.

Onder één dak

In de zomer van 2010 werd Josey benaderd door twee jonge koffieondernemers om mee te werken aan een nieuw, groot project. De ondernemers achter Fourbarrel coffee wilden een tweede zaak openen en hun koffieconcept combineren met een ambachtelijke bakkerij. Twee concepten die elkaar versterken, omdat beide op ambachtelijke wijze werken. De barista staat centraal en de bonen worden ter plekke gebrand bij The Mill. Bij Four barrel coffee geen snel bakkie to go. Voor deze koffie neem je even de tijd. Daarom ook geen wifi, maar sharing tables en hangouts die het samen wachten leuk maken.

Hipster toast

Om mensen kennis te laten maken met zijn brood en het te laten proeven zonder dat ze meteen een heel brood hoeven te kopen, begon Josey Baker met de verkoop van toast: Josey’s hipster toast. Inmiddels is Josey’s hipster toast een fenomeen. Een dikke, geroosterde boterham niet oud goed belegd met bijvoorbeeld pompoenboter, roomkaas of Nutella of gewoon alleen met een flinke laag boter. Zo simpel, maar een enorme hit in San Francisco. Dagelijks staan ze voor de toastbar in de rij bij The Mill.

Bekijk hier de video van ons bezoek aan The Mill:

Wil je meer lezen over inspirerende concepten van over de wereld?