Chefs met zeebenen kunnen zich – nog 5 dagen - inschrijven voor kookwedstrijd Slag op de Schelde. Wedstrijdlocatie: een schip.

Sterrenrestaurant Katseveer en chef Hans Everse organiseren op 18 mei 2015 de kookwedstrijd ‘Slag op de Schelde’ op het water van de Oosterschelde. Chefs en sous-chefs koken aan boord van een schip met asperges en een product uit de Oosterschelde. In de jury zitten onder meer tweesterrenchefs Edwin Vinke en Dick Middelweerd.

Koksgilde Zeeland

Zeeuwse Held van de Smaak en voorzitter van Koksgilde Zeeland Hans Everse: 'Slag op de Schelde is het vervolg op de asperge-amusewedstrijd die negen jaar lang in restaurant De Zeelandbrug werd gehouden. Samen met Jessica en Rutger van der Weel van sterrenrestaurant Katseveer in Wilhelminadorp hebben we de wedstrijd nieuw leven ingeblazen, waarbij we worden ondersteund door Koksgilde Zeeland. We steken het wel wat anders in, zo willen we een deelnemersveld van hoog niveau en daarom kunnen alleen chefs of sous-chefs inschrijven.

Wat valt er te winnen?

Deelnemers maken kans op diverse culinaire arrangementen in tweesterrenrestaurants, kunnen een kunstwerk winnen en daarnaast heeft de organisatie nog een aantal prijzen die zij voor nu een verrassing laten.

Leden van de jury

  • Edwin Vinke (restaurant De Kromme Watergang** en SVH Meesterkok)
  • Dick Middelweerd (restaurant De Treeswijkhoeve** en SVH Meesterkok)
  • Sjaak Jobse (SVH Meesterkok)
  • Sommelier Mike Dooms (restaurant De Kromme Watergang**) die de wijn-spijscombinaties beoordeelt.

Inschrijven met een recept

Tot en met 15 maart 2015 kunnen (sous)chefs zich inschrijven door een recept in te sturen via de website www.slagopdeschelde.com. Alle inschrijvingen worden blind beoordeeld door chefs Rutger van der Weel en Hans Everse zodat zij niet weten welk ingezonden recept van welke chef is. De beste zes inschrijvers zullen op 18 mei de slag op de Oosterschelde strijden.

De Slag op de Schelde moet een jaarlijkse, nationale kookwedstrijd voor (sous)chefs worden.