Fill bellies not bins. @DamnFoodWaste goes on tour. Eerste stop: Groningen!

Fill bellies not bins. Onder dit motto gaat Damn Food Waste, het initiatief dat voedselverspilling tegengaat, het komend half jaar op tour door Nederland. Om politici, beleidsmakers, producenten en consumenten bewust te maken van ons verspillingspatroon doet de organisatie verschillende steden aan. Eerste stop: Groningen. 

Waste tour
Tijdens de tour worden er in de verschillende steden gratis lunches georganiseerd. De ingrediënten zouden anders in de vuilnisbak zijn beland en komen zoveel mogelijk uit de regio van de steden. Ze zijn afgedankt omdat ze niet het juiste formaat hebben, niet mooi genoeg zijn en ga zo maar door. Op 29 juni 2013 organiseerde Damn Food Waste een zelfde soort lunch om aandacht te vragen voor voedselverspilling, op de Dam in Amsterdam. Hier kwamen zo'n 6500 mensen op af.

Groningse primeur
Tijdens de primeur van de landelijke tournee op zaterdag 28 juni in het Noorderplantsoen in Groningen is er plek voor 1500 mensen. Niet alleen kan er gratis geluncht worden, ook zijn er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals plantjes kweken, smoothies maken en koekjes bakken. Muziekje erbij en je zaterdag kan niet meer stuk.

Kijk voor meer informatie op www.damnfoodwaste.com