Nederland kleurt groen van de broccoli. De @bigbangbroccoli reclamecampagne is van start gegaan!

Cola, chocolade en kant-en-klare pizza’s zijn broccoli al voorbij gegaan, maar nu krijgt broccoli ook haar eigen reclamecampagne. In plaats van aangestaard worden door een vette hap op reclameborden, word je in de toekomst gegroet door een verse broccoli. FoodGuerrilla vond het toch echt tijd worden om aandacht te vragen voor gezond eten met een reclamecampagne voor brocolli: Big Bang Broccoli.

Broccoli everywhere
Als marketing werkt, waarom gebruiken we dit dan niet voor groente en fruit? Big Bang Broccoli laat zien dat een campagne voor gezond voedsel mogelijk en succesvol is. Dit zonder hoge rekeningen, maar juist met inzet en enthousiasme van velen. Zaterdag 31 mei opent officieel het broccoliseizoen. In samenwerking met telers halen ze verse Hollandse broccoli van het land om ze vervolgens te veilen op een centrale plek in Amsterdam.

Gouden Broccoli
Van 31 mei tot en met 11 juni is het tijd voor actie. Broccoli wordt op de kaart gezet door verrassende guerrilla-acties te organiseren. Bijvoorbeeld een broccoli pop-up diner van het GEEF! café of een uitdeelactie op NS stations. De Big Bang Broccoli campagne sluit af met de uitreiking van de Gouden Broccoli. Dit is een prijs voor de boer of teler die zijn/haar producten met behulp van marketing het beste kan verkopen.

Ga jij de Gouden Broccoli winnen? Ga naar de website voor meer informatie.