De dieetwensen van @BarackObama? Voor ons een vraag, voor Jonnie Boer van @delibrije een weet.

Nederland staat al maanden op z'n kop door de komst van de wereldleiders naar de nucleaire top in Den Haag. Maar wat schotel je onder andere veertien presidenten, zestien premiers, een kroonprins en een koning voor? Niemand minder dan sterrenchef Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije uit Zwolle verzorgt, in samenwerking met cateringbedrijf Van der Linde uit Berkel en Rodenrijs, een duurzame driegangenlunch voor 58 wereldleiders.

Best kept secret
Boer sloot zich voor het opstellen van het menu twee weken op met zijn team. Uiteindelijk stelde de chef-kok vijf menu’s op, waarvan er één uit werd gekozen. Wat er precies op het menu staat en met welke dieetwensen Boer rekening moet houden blijft geheim.

Alleen mannen
Omdat de bediening zo onopvallend mogelijk moet zijn en eenheid uit moet stralen, koos cateringbedrijf Van der Linde uitsluitend voor mannen in de bediening.