De opkomst van het nieuwe nu is in volle gang, ook in de voedselsystemen, zoals bij PlantLab

De wereld is overvol, dit ongemakkelijke besef dringt steeds sterker tot ons door. Als we zo doorgaan met voedsel produceren en consumeren gaat het een keer mis. Hoe voeden we een wereldbevolking die in 2050 is gegroeid naar 9 miljard mensen? En is er een manier om dit duurzaam te doen, een manier die goed is voor mens, dier en planeet? Op dit moment is er niet genoeg om iedereen te voorzien. Het is dus hoog tijd voor een effectievere, zuinigere manier van landbouw. Het bedrijf PlantLab heeft hier al een oplossing op gevonden.

PlantLab

Door de ruimte nuttig te besteden en energiezuinig te werk te gaan, zorgt Gertjan Meeuws van PlantLab voor de optimale omstandigheden voor planten. PlantLab brengt het groeiproces de hoogte in waardoor je veel ruimte kunt creëren om meer te verbouwen. Hierdoor is voor 200 gram groenten per persoon per dag maar één m2 kweekruimte nodig. Ze werken energiezuinig door de planten alleen de nuttige kleuren licht aan te bieden zodat er geen licht verspild wordt, en het water dat gebruikt wordt her te gebruiken voor meerdere plantlagen. Het Nederlandse PlantLab zorgt voor een revolutie in de tuinbouw. De opkomst van Het nieuwe nu is in volle gang, ook in voedselsystemen zoals hierboven. Tijdens de Food Inspiration Days 2013 op 21 en 22 oktober zetten we vensters open naar de kansen die dit nieuwe tijdperk nog meer biedt.