Nederlandse trendwatchers schrijven TrendRede, met een knipoog naar de Troonrede. Wat brengt de toekomst?

Als het aan de twaalf Nederlandse trendwatchers ligt - die dinsdag 10 september de TrendRede uitspraken - is verandering onontkoombaar. In de TrendRede geven zij een weergave van hun visie op de toekomst, gebaseerd op trends. Voor het vierde jaar op rij schreven deze twaalf toekomstdenkers de trendspeech als knipoog naar de Troonrede die door de Koning op Prinsjesdag wordt opgelezen. Zij willen laten zien dat trendanalyse een belangrijke bijdrage kan leveren aan de maatschappelijke en economische groei van Nederland.

Het individu

Op drie gebieden zetten de trendwatchers uiteen hoe zij denken dat de maatschappij zich zal ontwikkelen. Het individu staat daarbij centraal.ʉ۬'We vloeien niet langer samen met het geheel, we zorgen ervoor dat het geheel om ons heen vloeit'. We zijn op ons zelf aangewezen, maar kunnen niet zonder het geheel. Technologie biedt ons daar de mogelijkheden voor, want dit zal steeds dominanter in ons leven worden. Hoe zal zich dit vertalen naar de foodbranche? Twitter mee met #foodinspiration.

Lees hier de hele TrendRede.