De klassieke rundvlees hamburger lijkt passé. Ook Marqt komt met haar eigen variant. Nee, deze keer geen kweekvlees of bruine bonen, maar champignons.


Vleesvervangers
Opmerkelijk zijn de opkomende varianten op de klassieke rundvlees hamburger. We zijn namelijk haastig opzoek naar vleesvervangers. Want dat is niet alleen duurzamer, maar ook gezonder. Naast de kweekvlees hamburger, die begin augustus gepresenteerd werd in London, de alom bekende Dutch Weed Burger en bijvoorbeeld de Brabantse bonenburger komt nu ook Marqt met zijn eigen variant: de champignonburger.


Champignonburger
De champignonburger bevat niet alleen weinig calorieën, de burger bevat ook flink wat eiwitten, ijzers en vezels, vertellen de bedenkers Koen en Teun van Koolen Champignons. Producten die puur en onbewerkt zijn en zo dicht mogelijk bij hun oorsprong staan dat is wat we zoeken, vertelt Sander Spinder van Marqt. De champignonburger past in het DNA van Marqt omdat de burger wordt samengesteld uit ingrediënten die op een moderne en milieuvriendelijke wijze geteeld zijn. Bijvoorbeeld door de voedingsbodem van de champignons op eigen akkerbouwbedrijven her te gebruiken als voedingsbodem voor aardappelen, graan en verschillende groenten. En dat past goed bij het specifiek segment consumenten waar wij ons op richten, laat Marqt weten.