'Duurzaamheid is voor ons niet zomaar een mooi marketingverhaal, het is gewoonweg een absolute noodzaak', zegt directeur van Unilever Food Solutions.

'Duurzaamheid is voor ons niet zomaar een mooi marketingverhaal, het is gewoonweg een absolute noodzaak om de toekomst van onze eigen activiteiten veilig te stellen', zo benadrukt Gerard van der Krogt, directeur van Unliver Food Solutions (UFS) Nederland. 

Eerder deelde UFS haar ambitie om tegen 2020 dagelijks wereldwijd 200 miljoen maaltijden per dag gezonder en lekkerder te maken. In samenwerking met alle chefs in de foodservice wordt die ambitie vormgegeven met acties rond het verminderen van ons afval, vernieuwing van de recepturen en meer aandacht voor de smaak. 
 
Als iedere ondernemer meewerkt om een beetje minder afval en een iets gezondere keuken te realiseren maakt het collectief een degelijk verschil voor mens en milieu. Vanuit die gedachte is in 2010 het Unilever Sustainable Living Plan gelanceerd. Een gedurfd programma waarmee Unilver haar ecologische voetdruk wil verlagen. Samen met landbouwers, leveranciers, overheden, onderzoekers, instellingen, consumenten en chefs probeert USF dit probleem aan te pakken. 
 
Zo strijden ze al langere tijd tegen het probleem van ondervoeding bij ouderen in instellingen en zal binnenkort actie ondernomen worden tegen de hoeveelheid afval in keukens. 
 
Nieuwsgierig naar de acties van USF? Nieuwsgierig hoe jij kan helpen? Bekijk dan de speerpunten gezonder eten, voedselveiligheid, minder afval en duurzame bronnen op hun website.