Burgerketen Ellis Gourmet Burger heeft een nieuwe vegan burger gemaakt van o.a. rode biet

Wie bij het woord ‘burger’ alleen maar aan vlees denkt, heeft het mis. En wie bij het woord ‘vegan’ alleen maar aan wortel-met-humus-achtige toestanden denkt al helemaal. We eten steeds meer plantaardig, en zien dat vegetarische en ook veganistische producten steeds vaker in de mainstream terecht komen.

Beet Root Patty

Ellis Gourmet Burger komt met een nieuwe vegan burger: “Beet the Root”. Deze nieuwe ‘burger’ is gemaakt van rode biet, linzen, zwarte bonen en dragon. Deze kruidige ‘beet root patty’ is het belangrijkste ingrediënt van de burger. De burger wordt afgemaakt met frisse ijsbergsla, rode ui, rode bietenkiemen en pittige waterkers. Ook de gerookte vegan tartaar en een bun mogen niet ontbreken.

Signature burgers

Ellis is het concept van een groep enthousiastelingen met maar één doel: betere burgers serveren. De keten speelt hiermee in op de groeiende vraag naar betaalbaar en gemakkelijk kwaliteitseten. Ook ontwikkelen zij regelmatig samen met bekende chefs een signature burger, die tijdelijk als ‘special’ op de menukaart wordt gezet. Het eerste restaurant opende in 2011 in Brussel. Momenteel telt Ellis 14 vestigingen in België, 3 in Parijs en maar liefst 5 in Nederland.

Veganistische ganzenlever

Op de Food Inspiration Days liet Paul Florizoone van Greenway de bezoekers voor het eerst kennis maken met veganistische foie gras. Deze nieuwe creatie heeft hij ontdekt in Japan. Zelf omschrijft hij het als het ultieme plant-based luxeproduct. De veganistische ganzenlever wordt gemaakt van gefermenteerde tofu en gefermenteerde miso (granenpasta). De nieuwe veganistische foie gras kost nu nog tussen de 120 en 150 euro per kilo kosten; nog duurder dan traditionele foie gras dus.